Heb ik scriptiehulp nodig?

Vraag jij je af of je externe scriptiehulp nodig hebt? Beantwoord dan de volgende vragen en ontdek wanneer het verstandig is om scriptiehulp in te schakelen.

1. Loop je op schema?

Heel veel studenten lopen uit met hun scriptie. Ze denken te lang na over hun hoofdvraag, ze zoeken te lang naar artikelen voor het theoretisch kader, of ze hebben geen idee hoe ze hun methode aan moeten pakken. Loop jij uit? En is die uitloop meer dan 10%?
Als je erg uitloopt, is het handig om hulp bij je scriptie in te schakelen.

2. Wat is het gevolg als je je deadline niet haalt?

Wat zijn de gevolgen van het uitlopen van je scriptie? Moet je dan herkansen, vervallen er vakken, moet je aan een nieuw onderwerp beginnen? Breng in kaart welk risico jouw uitloop met zich meebrengt. Denk je dat de gevolgen voor jou groot en vervelend zullen zijn? En is het risico voor jou aanwezig?
Als het risico te groot is, kan externe scriptiehulp de kans dat je tegen een vervelend gevolg aanloopt, verkleinen.

3. Ervaar je veel stress?

De scriptietijd is voor veel mensen geen fijne periode: hard werken, veel onzekerheden, en frustraties omdat de hoeveelheid werk die je op een dag kunt doen toch tegenvalt. Ervaar jij zo veel stress dat je er soms slechter van slaapt, en voel je je al zenuwachtig als je aan je scriptie denkt?
Een beetje stress hoort erbij. Maar maakt je scriptie je echt ongelukkig, dan is het zeker het overwegen waard om externe scriptiehulp in te schakelen.

4. Weet je wat je moet doen?

Verlies je veel tijd aan twijfel? Twijfel je bijvoorbeeld hoeveel artikelen je in je scriptie moet verwerken, hoe lang je hoofdstukken moeten worden, hoe je je deelvragen moet formuleren? Vind je het erg lastig om statistiek te verwerken in je scriptie?
Twijfel is niet erg. Maar als die twijfel je vooruitgang in je scriptie blokkeert, is het handig om externe hulp in te schakelen bij je scriptie.

5. Heb je een goede band met je scriptiebegeleider?

Een goede scriptiebegeleider is goud waard. Heb je het idee dat je hem of haar alles mag vragen? Is de feedback die je krijgt opbouwend? Helpen de gesprekken jou verder?
Als je fijne hulp krijgt van je scriptiebegeleider, heb je geen externe hulp nodig. Maar als je merkt dat je hem of haar niet begrijpt, niet durft te mailen, geen antwoord krijgt, en gefrustreerd raakt, kan het erg helpen om hulp te zoeken bij iemand aan wie je al je vragen voor je scriptie kwijt kunt.

6. Ben je zelf tevreden met je scriptieproces?

Als je lekker in je vel zit, vooruitgang boekt, zelf je problemen oplost en rustig bent, dan is er niets aan de hand! Dan lukt het jou om zelfstandig en zonder hulp je scriptie af te ronden. Is dat niet het geval? Wees welkom bij Studiemeesters. Wij helpen je verder met je scriptie.


Studiemeesters helpt studenten vooruit. Met onze begeleiding studeer je sneller, beter en relaxter. Wie wij zijn en wat we precies doen? Dat lees je hier. Je kunt je ook direct aanmelden voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek in Amsterdam, Leiden, Eindhoven of Rotterdam. Je bent van harte welkom.

Aanmelden voor een kennismakingsgesprek